Użytkownik Pan Dodano: 2010-02-19 05:26
Witam.
Użytkownik Pan twierdzi, że pomimo, iż nie złamałem regulaminu forum, ani prawa III RP, to i tak nie mam prawa głosu na tym forum.
W związku z powyższym, chciałem sie pożegnać z wszystkimi i dobrze życzyć wszystkim, którzy i mnie dobrze życzyli.
Nie pcham się tam, gdzie mnie nie proszą, a moderator Pan, wyraźnie dał mi do zrozumienia, że nie jestem tu proszony.
Zastanawiam się, dlaczego mnie od razu nie usunął i nie zablokował mi numeru IP. Oh.. no tak... to pewnie dlatego, że miał ochotę sobie porządzić. Ale ja sobą rządzić nie dam.
Pozdrawiam serdecznie
Użytkownik Pan Dodano: 2010-02-19 10:08
| Kolo_Zebate napisał(a): |
| Nie pcham się tam, gdzie mnie nie proszą, a moderator Pan, wyraźnie dał mi do zrozumienia, że nie jestem tu proszony. |
Nie, dał Ci tylko do zrozumienia, że pewne radykalne poglądy nie były, i nie będą na DarkPlanet mile widziane.
Pod czym również ja się podpisuję.
(Mogę bazować tylko na tym, co przeczytałem w dwóch tematach (patrz "Eutanazja" i "ŚWIATOWY NACJONALIZM"), nie mam natomiast wiedzy co zaszło (być może) w "prywatnych" rozmowach.)
Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...
Dodano: 2010-02-19 16:37 Zmieniono: 2010-02-19 16:45
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
|
pewne radykalne poglądy nie były, i nie będą na DarkPlanet mile widziane. |
Radykalne poglądy w przypadku użytkownika Koło_Zębate to nie problem, albowiem nie podżegnują do agresji i przemocy. Teksty Koła_Zębatego mają charakter raczej sprawozdawczy,referujący, a nie agitatorski. Wreszcie - Koło_Zębate nikomu nie ubliżał. Na DP pojawiło się natomiast wiele radykalnych poglądów, vide wątek zatytułowany "Kara śmierci". W innych wątkach użytkownicy natomiast potrafili dotkliwie się obrażać. Koło_Zębate nie wdawał się w żadne wulgarne wymiany zdań, nie wywierał presji.
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2010-02-19 17:11
Użytkowniku Kolo_Zebate,
Swoje poglądy wyrażasz jasno i odważnie - na Twoim miejscu nie dziwiłabym się więc, że zaskarbiasz sobie nimi proporcjonalnie wyraźne głosy tak aprobaty, jak i dezaprobaty. Wątki, w których się odzywałeś, śledzę z zaciekawieniem - wnosisz w nie światopoglądową świeżość przy zachowaniu progu kultury niejednokrotnie wyższego, niż inni użytkownicy o bardziej popularnych poglądach; jednocześnie nie odczuwam, byś gdziekolwiek podżegnywał do nienawiści czy dopuszczał się innych działań karalnych, które często au fond, hołdując stereotypom, przypisuje się nacjonalistom. Twoje posty i wpisy na blogu ewidentnie rozwiewają jakiekolwiek podejrzenia o tożsamość Twojego rozumienia nacjonalizmu z faszyzmem czy nazizmem, co więcej, odnoszę wrażenie, że do nurtów pokroju polskiego (nierzadko agresywnego) narodowego radykalizmu również Ci relatywnie daleko (popraw mnie, jeśli się mylę) - choćby przez wzgląd na Twój stosunek do religii katolickiej i kwestii ras. Zauważ również, że forum DarkPlanet ma na szczęście zdecydowanie więcej, niż jednego moderatora, w dodatku pozostali moderatorzy są niejednokrotnie o wiele starsi stażem, co, jak sądzę, byłoby nie bez znaczenia w sytuacjach wymagających mediacji ze strony forumowych władz. Zachęcam Cię więc serdecznie do ponownego przemyślenia swojej decyzji odnośnie rezygnacji z aktywności na forum.
"Mit Worten läßt sich trefflich streiten."
Dodano: 2010-02-19 20:05 Zmieniono: 2010-02-19 20:09
Powiem krótko. Pan nic o mnie nie wiesz, nie wiesz nic o moich poglądach. Twoje ostrzeżenia, są conajmniej nieuprzejme. Tak jak napisałem, w mojej prywatnej wiadomości.
Kiedy na moim forum, pojawił się anarchosocjalista czy ktoś w tym rodzaju, kto go tam do końca wie, to ja nie zacząłem znajomości, od oznajmienia mu "nie będziesz robił tego. nie będziesz robił tamtego. będziesz robił tak tak i tak", tonem dyktatorskiego mądroska.
To widocznie kwestia bystrości i kultury osobistej. Choć twierdzisz wręcz otwarcie, że to ja należę do tych niezbyt inteligentnych - wyraźnie tobie brakuje i kultury i bystrości.
Nie mam w sumie zamiaru narazie rezygnować z tego serwisu, bo mi się tu całkiem podoba i widzę, że wcale nie masz poparcia, w swoich atakach na moją osobę. Mam za to doświadczenia z róznymi forami, gdzie moderatorzy i administratorzy radośnie popierają moich wrogów, nawet kiedy tamci łamią regulamin forum i prawo III RP.
Za przykład weźmy, na jednym forum gość mi groził otwarcie, stosował tzw. "groźby karalne", a moderatorzy zacierali po tym ślady i jeszcze otwarcie byli po jego stronie :-)
Dodano: 2010-02-19 20:11
Nawet jeśli użytkownik Kolo_Zebate ma radykalne poglądy, to dlaczego nie ma się wypowiadać?
Nawet jeśli jego wypowiedzi sugerują jakąś propagandę, to musi być zaraz cenzurowany?
No, ale fakt, zapomniałam, że także nieletni odwiedzają tą stronę. Mogą jeszcze wziąść sobie do serca niektóre słowa i o zgrozo nadinterpretowane wcielić je w życie
A może by tak przed logowaniem pojawiało się na dp zapytanie: "Czy jesteś pełnoletni"?
Bo mam wrażenie, że faktycznie niektóre tematy tutaj nie są przeznaczone dla niedojrzałych, młodych umysłów 
Dodano: 2010-02-19 20:47
Może skończycie te słowne potyczki Panie i Kolo_Zebate.
Mało kogo one obchodzą,jak chcecie sobie pogadać to prywatnie ,a nie zaśmiecajcie forum.
Mam nadzieję że odpowiedni panujący nam moderator zajmie się tą sprawą ^_^
Co wogule ten temat robi w > Problemach technicznych...?

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2010-02-19 23:07 Zmieniono: 2010-02-19 23:10
Samo określenie "będziesz robił bla bla bla". "nie będziesz robił bla bla bla", przepełnione jest podskórnym, dyktatorskim chamstwem, cechującym malutkie ludziki. "Może uważasz, że twoje poglądy sa dla ciebie dobre i spoko, dopuki nikomu ich nie przedstawiasz bla bla bla". Taki był ton twojej wypowiedzi. Taki był jej charakter.
Nie raczyłeś sprawić sobie odrobiny trudu, by mnie poznać. Po prostu, rzuciłeś swoje bezczelne ostrzeżenie. Po co to zrobiłeś ? Czytałem regulamin. No tak, trzeba było podkreslić, swoją obecność :-)
To tak samo, jakbyś wchodzącego do sklepu punka ostrzegał "ja tylko uprzedzam, że walenie jaboli pod tym sklepem, nie będzie tolerowane. Nie będziesz u walił jaboli. Nie będziesz tu walił dynksu. Będziesz się zachowywał, jak przykładny obywatel".
Taki był styl Twojej wypowiedzi kolego. W moich oczach, obok tego twojego elokwentnego, pseudointelektualnego gadania, jesteś po prostu niekulturalny i nie masz obycia z ludźmi.
MÓJ ULUBIONY CYTAT, Z WYPOWIEDZI UŻYTKOWNIKA PAN "Możesz uważać, że Twoje poglądy są właściwe dla Ciebie. Na forum nie będziesz za to pisał, że Twoje poglądy są właściwe dla kogoś jeszcze. "
Dodano: 2010-02-19 23:19
A niech mi dadzą bana i co ? Myslisz, że pobiegnę do mamy z płaczem ? Nieraz już dostałem bana za wygląd, albo za wyznanie religijne, na rozmaitych forach hahaha
A łżesz, to właśnie ty, bo dobrze wiesz, jaki był ton twojej wypowiedzi i wystarczy, że ją opublikuję, na blogu, każdy sobie będzie mógł obejrzeć, jaki z ciebie gość.
Dodano: 2010-02-19 23:58
To, co powiedziałeś, nie jest poparte żadną argumentacją. Ja też mogę sobie powiedzieć "największą zakałą, są ci przeklęci socjaliści". Ale co to jest ? Bełkot, bez argumentów, to tylko bełkot.
Największą zakałą społeczeństw, są ludzie, którzy probują odbierać innym wolność słowa, często nadużywając swoich kompetencji, wykorzystując swoją przewagę, nawet jesli, to tylko śmieszna przewaga znaku "moderator".
Sam mówiłeś, że możemy wstawić tą korespondencję, na forum, żeby udowodnić, jak "łżę". To może wstawimy ? To był twój pomysł.
Dodam też, że ponoć BLOGI NIE SĄ MODEROWANE. Tak czytałem, widocznie się myliłem.
Ja na Twoim miejscu (jako moderator), nie doczepiałbym się, do ludzi, tylko dlatego, że mają inne poglady ode mnie, dopuki nie łamaliby prawa i regulaminu. Ale ja to ja. Jest POZIOM i poziom 
Dodano: 2010-02-20 00:22
Tylko i wyłącznie z przejściem na priv, mogę Ci przyznać rację.
Nigdy nie łgałem i nie łżę, nie mam tego w zwyczaju. Wytknij mi jedno moje konkretne kłamstwo, bo narazie twierdzisz, że kłamię, ale nie umiesz powiedzieć na jaki temat.
Koniec, więcej nie odpisuje tutaj, tylko na priv.